woensdag 29 januari 2014

80 man, vijf jaar ongevalvrij

Wie is de man die zich vakkundig verstopt links achter?
 
Al meer dan vijf jaar voeren de collega’s van professioneel Onderhoud weekend en werkvoorbereiding, magazijn VCG (afdeling AMMM) hun job uit zonder arbeidsongevallen met werkverlet.

Een zeer mooie prestatie, vindt ook supervisor Danny De Muyter. “De verklaring van dit goede resultaat ligt in de eerste plaats bij de juiste veiligheidsattitude die uitgedragen wordt door al onze medewerkers en hun inzet om veiligheid altijd voorop te plaatsen,” aldus Danny.
De afdeling gaat bovendien heel consequent om met het uitvoeren van risico-analyses.
Danny:
 “Het is een gewoonte dat er bij alle werkzaamheden eerst een risico-analyse wordt uitgevoerd (‘Last Minute Risk Analysis’ in vakjargon), en we letten erop dat we de correcte persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken. Zo creëren we een zo veilig mogelijke werkomgeving.”

Ook schierongevallen krijgen de nodige aandacht. “Het consequent melden en wegwerken van schierongevallen in de AM-VV tool zorgt ervoor dat we ook potentiële gevaren daadwerkelijk wegwerken,” aldus Danny. In de voorbije vijf jaar werden er 3650 schierongevallen ingegeven waarvan 87% is afgewerkt.
In 2013 lag ook het aantal medische verzorgingen binnen de afdeling AMMM zeer laag: twee collega’s liepen in 2013 lichte kwetsuren op, maar gelukkig zonder ernstige gevolgen. Zie tabel.
Professioneel onderhoud weekend en werkvoorbereiding VCG heeft sinds 2009 meer dan 215.000 werkorders afgewerkt. In de afdeling zijn 80 mensen tewerkgesteld.

In naam van het volledige team danken Luc Cambier en Danny De Muyter iedereen voor hun dagelijkse inzet om voor een veilige werkomgeving te zorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten