woensdag 5 februari 2014

In den hof doa zitte kik


 
 http://www.youtube.com/watch?v=64Ji8NWXQwM&feature=youtu.be
(Welgemeende en In de fik)
De band begon enkele minuten te vroeg, zoals je onze fotograaf Eric Demurie aan het begin hoort roepen.

http://www.youtube.com/watch?v=Ipvor4cT1Bc&feature=youtu.be
(Detox Danny - Soundcheck)


"Zou dat kunnen, Flip Kowlier laten optreden in de fabriek? Maarre... het zou eigenlijk morgen moeten gebeuren..."
De clip moest dan nog gemonteerd worden, want het MIA-gala is zaterdag al, en ja, Flip Kowlier had zelf aangegeven om het mini-optreden in Volvo te willen doen.

De vraag werk heel lief gesteld, en als Flip Kowlier tenslotte zelf Volvo suggereerde, wie zijn wij om nee te zeggen? Een paar jaar geleden hadden we dat al eens gedaan met Wim Opbroeck en Els Dottermans, toen ze de tournee 'Ik val... Val in mijn armen' op gang trokken in de Eindassemblage. En dat was reuze meegevallen.

En dan, Flip Kowlier en Volvo, dat is een combinatie die ik wel zie zitten. Ik weet niet waarom, maar ik haal me een stevige Volvo 240 voor de geest, die moet wel passen bij de West-Vlaamse bard.
Ja, Kowlier deelde ook handtekeningen uit!
Dus ja, laat maar komen, maar zorg ervoor dat iedereen veiligheidsschoenen aanheeft en zich goed gedraagt in de fabriek, want we maken hier nog altijd auto's. In de tijd dat den Kowlier zijn liedjes speelt, hebben wij al een stuk of vijftien Volvo's van de band laten bollen. En de productie gaat nog altijd voor.

En ze kwamen, deden enkele soundchecks, en de sfeer zat meteen goed, daar tussen Pretrim 4 en 5. Als de pauze dan begon om halfvier, was er al een flinke opkomst. In ongeveer twintig minuutjes haalde Flip Kowlier enkele van zijn sterkste songs boven boven. Wat hij zong, was goed, ook al kon ik maar de helft verstaan, en wat ik verstond, was niet meteen van dien aard om deze woorden hier aan deze blog toe te vertrouwen. Kowlier is een authentieke rasartiest en zijn laatste CD 'Cirque' werd goed onthaald.

De crew was ook reuze geïnteresseerd in Volvo. En zoals wel vaker gebeurt, kregen we een groot compliment toen ze zegden "Je voelt dat de sfeer hier goed zit."

Ja, Flip Kowlier en zijn bende hebben zich goed gedragen. Ze mogen terugkomen!

En wat die MIA's betreft: Volvo duimt!

Setlist:
 • Welgemeende
 • In de fik
 • Min moaten (niet op video)
 • Detox Danny (van zijn laatste CD Cirque)

In de fik

in den hof doa zitte kik
wan min us stoat in de fiken ik è de grotste moeite voe de dieng te zeggen
hjil de zoale kikt nor ik
ik ik peise an de check
ja et is gewoagd voe da te zeggn


 

  
  6 opmerkingen:

 1. Wat jammer, we zaten in de andere ploeg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wrm krijgen de nachtploeg nooit is neker azo iet te horen/zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. correct dit is altijd voor ploegen nooit iets in de nacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spijtig, de vorige keer in ploeg A op de Klantenlijn en nu terug in ploeg A, er bestaat toch een groep voor discriminatie ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk initiatief spijtig dat ik er niet kon bijzijn, maar ja ze kunnen niet in de hele fabriek staan spelen he.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is inderdaad jammer dat slechts een kleine minderheid dit optreden kon meemaken. Het was niet door Volvo georganiseerd - we gingen in op een vraag van de VRT en Flip Kowlier die dag en uur bepaalden. Zoals Bart zegt: je kunt niet verwachten dat de zanger een optreden geeft in élke fabriek en in élke ploeg. Voor wie er niet bij kon zijn, zijn er deze blog en de videoclips.

  BeantwoordenVerwijderen